Zammın Böylesi Turizmcinin İsyanını Depreştirdi

Zammın Böylesi Turizmcinin İsyanını Depreştirdi
Turizmci yurt dışında keşfetmediği zammı burada keşfedince çileden çıkmasına ramak kaldı böylesi zam isyanı da depreştirmeye yetti işte detaylar.

Turist turizmcinin yaptığı zammı beğenmedi ve çileden çıkacak raddeye kadar erişti sonrasında ise yurt dışında bile görmediği zamma tepki göstermeye başladı işte detaylar.

Efes Antik Kenti’nin giriş ücretlerinin 23 Euro’dan 40 Euro’ya çıkarılması turizmcilerin tepkisine neden oldu. İzmir Kruvaziyer ve Deniz Turizmi Derneği Başkanı Korhan Bilgin ziyaretçi sayısındaki düşüşün fiyat artışına bağlı olduğunu belirtti. Fiyat artışının nedeni olarak giriş biletlerinin 17 Euro’sunun Deneyim Müzesi’ne gitmesi gösteriliyor ve bu müzenin Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un bir yakınına ait olduğu iddia ediliyor.

Bilgin Roma ve Akropolis gibi diğer tarihi alanlarda bu fiyatların olmadığını turistlerin müzeyi kullanmasa bile ekstra ödeme yapmak zorunda kaldığını söyledi. Giriş ücretinin 55 Euro’ya çıkarılma planları da gündeme gelmiş ancak tepkiler üzerine iptal edilmiş. Bilgin müzenin kaldırılması ve fiyatların düşürülmesi gerektiğini savunarak mevcut durumun turistleri olumsuz etkilediğini ve tarihi alana zarar verildiğini vurguladı. Özellikle gece ziyaretlerinde tarihi eserlere zarar verildiğini ve turistlerin bu duruma tepkili olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.