Zehirlenme vakaları arttı! Alanya sıcağında kana kana içenler sonradan pişman oluyor!

Zehirlenme vakaları arttı! Alanya sıcağında kana kana içenler sonradan pişman oluyor!
 Yazar / Alanya Medya
Sıcaklıkların artması ile birlikte çocuk, genç, yaşlı demeden herkes bunu yapıyor ancak sonu zehirlenmeye varan tehlikeli bir duruma sürüklüyor

Alanya'da vatandaşlar yüksek sıcaklara dayanamıyor. Bu durumda kendini suya veriyor. Farkında olmadan vücudun fazla su alması Sodyum seviyesini tehlikeye düşürüyor. Belirgin bir düşüş başladığı anda su zehirlenmesi olayı ortaya çıkıyor.

Gün içinde kendisini halsiz, yorgun, midesi bulanırken veya tutma belirtisi gösterirken terk edenler aslında gıda zehirlenmesi yaşamış olabilir. Fazla su içmekten kaynaklı olarak vücuttaki su gibi seviyesi azalıyor. Bu durumda kaslarda kramp başlıyor. Vücut halsizleşiyor. Zamanla beyindeki hücreler şişiyor. Bu durumda uyuşukluk veya bilinç bulanıklığı gibi farklı belirtiler de ortaya çıkıyor.

Özellikle çalışanlar ve sıcak havada yürüyüş yapanlar bu durumla karşı karşıya kalıyor. Su zehirlenmesi sanıldığı gibi sadece çok fazla su içenlerde görülmüyor. Çok büyük miktarlardaki suyun kısa sürede tüketilmesinden de kaynaklanan bir durum olarak karşımıza çıkıyor.

İleri derecede su zehirlenmesi vakaları daha tehlikeli bir boyut oluşturabiliyor. Örneğin; kişinin beyin fonksiyonları ciddi oranda zarar görüyor ve bu hasar uzun süre geçmeyebiliyor.

Uzmanlar özellikle bir anda ani su yüklemelerinden uzak durulmasını tek nefeste değil üç nefeste suyun tüketilmesini öneriyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

Kaynak:Alanya Medya

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.