100 Milyon Lirayı Aşan Deniz Cezası

100 Milyon Lirayı Aşan Deniz Cezası
Turizmi baltalayan turizmin geride kalmasına neden olabilecek her türlü uygulama cezasız bırakılmaz ve bu böyle de gerçekleşti 100 milyon üzeri lira deniz konusunda ceza yazıldı işte detaylar.

Turizmin cenneti Antalya da son dönemde deniz kirliliğine neden olanların sayısının artması üzerine hem kontroller artırıldı hem de bunu yapanlara ceza yazılması şart oldu işte böylesi konularla turizme balta vurulmaya çalışılması can sıkıcı ancak önemler bunu üstesinden gelecektir diye düşünüyoruz işte detaylar.

Antalya Türkiye'nin turizm cenneti olarak yılda milyonlarca turisti 640 kilometrelik sahil şeridi ve 650 bin yatak kapasitesi ile ağırlamakta. Şehir 233 mavi bayraklı plajı ile Türkiye'nin bu alanda lideri. Antalya Büyükşehir Belediyesi deniz ve kıyıların temizliğini sağlamak amacıyla günlük temizlik devriyeleri gezmeye başladı. Bununla beraber ani denetimler düzenleyerek deniz araçlarından kaynaklanan kirliliği takip ediyor ve herhangi aksilikte anında müdahale ediliyor. Toros 07 adlı hızlı denetim teknesi gece görüşü ve radar sistemleriyle donatılmış olup ihbar üzerine hızla müdahale edebiliyor. Son bir yılda denizi kirlettiği tespit edilen 34 deniz aracına toplam 101 milyon lira ceza kesildi. Deniz suyu kirliliğini kontrol etmek için 81 farklı noktadan düzenli numune alınıp analiz ediliyor ve bu analizlerle suyun temizliği anlık olarak izleniyor. Lokman A. Antalya'nın denizinin fiziksel ve mikrobiyolojik olarak temiz olduğunu ve her yerden gönül rahatlığıyla denize girilebileceğini belirtiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.