20 kat arttı hem de 5 yıl içinde Sektör yok oluşta

20 kat arttı hem de 5 yıl içinde Sektör yok oluşta
Güzel Alanya turizmin bel kemiği şehirde bazı sektörlerde olduğu gibi o sektörde de aksamalar mevcut ama bu artan maliyetlerin ışığında gelişmektedir işte detaylar.

Turizm cenneti şehri güzel Alanya da artık o sektör maliyetlerden ötürü bi hayli zor durumda diyebiliriz. Alanya’da inşaat emlak ve turizm sektörleri artan maliyetler ve sabit döviz kuru nedeniyle zor bir dönemden geçiyor.

Müteahhitler Birliği Başkanı Mustafa Küçüker döviz kurunun sabit kalmasının maliyetleri artırarak sektörü olumsuz etkilediğini belirtirken Seaside Alanya Real Estate'in kurucusu Abdullah Tuncer beton fiyatlarının TL bazında 20 kat döviz bazında ise 4 kat arttığını belirtmiştir.

Bu artışın sektörü batma noktasına getirdiğini ifade ediyor. Turizmci Metin Erdem de otelcilik sektöründe yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek sabit döviz kuru ve artan enflasyon nedeniyle gelirlerin sabit kalıp giderlerin arttığını belirtiyor.

Sektör temsilcileri döviz kurunun enflasyon oranında artırılması inşaat malzemesi ihracatının kısıtlanması vergi yükünün hafifletilmesi ve turizm sektörüne destek sağlanması gibi çözüm önerileri sunarak yetkililerden gerekli adımların atılmasını talep ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.