5 bin 239 ton çöp topladılar, buna can mı dayanır?

5 bin 239 ton çöp topladılar, buna can mı dayanır?
Kurban bayramı bu sene yaz tatili ile birleştiği için ilçemizde geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine izdiham niteliğinde bir kalabalık oluştu. Kurban bayramında yüz binlerce kişiyi misafir eden Alanya maalesef Sahilleri ile parklarıyla çöpe gömüldü. Ancak belediye kitlerinin müthiş çalışması neticesinde Bizler neredeyse hiçbir şey görmedik.

40 dereceye yaklaşan bir sıcak ve %90 seviyelerinde seyreden nem sebebiyle birçoğumuz dışarıya çıkmaya dahi cesaret edemezken Alanya Belediyesi temizlik işçileri bu sıcak havada ilçemizi çöp dağlarından kurtardı.

Gelen tatilcilerin bir kısmının atıklarını çevreye bırakmaları sebebiyle ilçemizde yoğun miktarda çöp oluşumu meydana geldi.

Bu çöplerin toplanmadığını bir düşünün. Sivrisinek, böcek ve farelerin sokakları ele geçirmesi anlamına gelecek bir durum oluşacaktır. Bu da beraberinde hastalıkların, hatta salgın hastalıkların meydana gelmesine sebep olacaktı.

Bayram tatili süresince Alanya Belediyesi temizlik işleri ekipleri 24 saat canını dişine takarak çalıştı. Toplamda ise 5239 ton çöp topladılar. Soruyorum size bu sıcakta buna can mı dayanır?

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.