5 yıl geriye gitsek En kötüsü yaşanıyor

5 yıl geriye gitsek En kötüsü yaşanıyor
Alanya güzel turizm cenneti bölgede son 5 yılın belki de en kötüsü yaşanmaya devam ediyor işte detaylar.

Alanya esnafı 2024 turizm sezonunun düşük olması ve artan maliyetler nedeniyle zor görünen günler geçiriyor. Esnaflar turistlerin harcama yapmaması ve otellerde kalmayı tercih etmeleri nedeniyle iş yapamadıklarını belirtiyor.

Alanya Pansiyoncular ve Lokantacılar Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci ve Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir 2024 yılının son beş yılın en kötü sezonu olduğunu ifade ederek otellerde doluluk oranının %60'larda seyrettiğini ve turistlerin harcama limitlerinin kısıtlı olduğunu söyledi.

Esnaflar yüksek kira ve maliyetler yetersiz KDV indirimleri ve kuaför ve berberlerin Pazar günü kapanma kararının sıkıntıları artırdığını kaydediyor.

Sorunun çözümü için döviz bazında kiraların düşürülmesi KDV indirimlerinin artırılması yatırımların teşvik edilmesidir bu da sorunu çözecektir diyebiliriz.

Alanya Gazipaşa Havalimanı'nın büyütülmesi gibi talepler öne sürülüyor işte bu taleplerde aslında turizmin gelişmesinin başında gelecek nedenlerden olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.