6 ayda 100 de 12 arttı MUĞLA

6 ayda 100 de 12 arttı MUĞLA
O bölgede altı ayda tam yüzde 12 artış yaşanınca beklenen gibi olmadı ve dolup dolup taşma durumları yaşandı işte detaylar.

Türkiye de en gözde şehirlerden olan ve kıyı şeridinde turizm denince akıllarda da epey iz bırakmayı başarabilen bir şehirde altı ay içinde yüzde 12 artınca beklenen dışında oldu ve oralar doldu doldu ve taştı işte detaylar.

Muğla Türkiye'nin önde gelen turizm merkezlerinden biri olarak 2024'ün ilk altı ayında 1 milyon 251 bin 796 turisti ağırladı.

Doğal güzellikleri ve antik kentleriyle ünlü olan ve 350 bin yatak kapasitesine sahip Muğla Bodrum Marmaris ve Fethiye gibi popüler destinasyonlarıyla yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olmaya devam ediyor.

Bu dönemde en çok turist çeken ülke İngiltere olurken İngiltere'den 594 bin 991 Rusya'dan 116 bin 623 Polonya'dan ise 101 bin 938 turist geldi.

Almanya Hollanda ve diğer ülkelerden gelenlerle birlikte bu sayı 1 milyon 251 bin 796'ya ulaştı.

Muğla Valisi İdris Akbıyık turistlerin en iyi şekilde ağırlandığını belirterek geçen yılın aynı dönemine göre turist sayısında yüzde 12'lik bir artış yaşandığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.