Alanya-Antalya bu durum sizi çok yakından ilgilendiriyor

Alanya-Antalya bu durum sizi çok yakından ilgilendiriyor
Ülkenin gözde turizm merkezlerinin son günlerde gündem olması şaşırtmıyor ancak bir durum var ki Antalya ve Alanya seni çok yakından ilgilendiriyor işte detaylar.

Ülkenin her zaman popüleri olmayı iyi bilen Antalya şehri ve Alanya bölgesi son günlerde bu konuda çalkalanmaktadır ve işte konuya dair yeni güncel detaylar.

Türkiye de işçi işe alım denince akla gelen kurum İŞKUR’un 2024 yılı ikinci çeyrek Açık İş İstatistikleri Araştırması raporuna göre Türkiye'de en çok eleman talep edilen sektörler arasında konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetleri imalat ve kültür sanat eğlence dinlence ve spor yer alıyor.

Özellikle Antalya ve Alanya bölgelerinde konaklama tesisleri eleman bulma konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyor.

En yüksek açık iş oranına sahip meslekler ise makineci (dikiş) konfeksiyon işçisi ve servis elemanı (garson) olarak öne çıkarken konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetleri sektöründe en çok aranan pozisyonlar da belirmiştir.

Özellikle de servis elemanı (garson) kat hizmetleri elemanı mutfak görevlisi servis komisi ve bulaşıkçı (stevard) olarak belirtiliyor işte bunların ışığında pek çok işe alım pozisyonu bu bölgede yer almaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.