Alanya-Antalya Zam Geldi Göründü

Alanya-Antalya Zam Geldi Göründü
Antalya da Alanya da okkalı bir zam haberi duyuldu zam gelir gelmez bir anda gündem oldu ve işte detaylar.

Alanya Antalya da son dakika olarak duyurulan okkalı zammın baş aktörü su olduğu ortaya çıktı yapılan zamla ilçede il de yer alan su fiyatları zamlanmış oldu işte detaylar.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Kurulu Antalya ve Alanya'da tüm ilçeleri kapsayacak şekilde su fiyatlarına yüzde 446'ya varan oranlarda zam yapma kararı aldı bu da vatandaşları şoke etti.

Alınan karara göre meskenlerde 5 metreküpe kadar olan suyun birim fiyatı yüzde 446 artarak 183 TL'den 10 TL'ye yükseltildi ve bu artışın gerekçeleri arasında su israfının önlenmesi artan yatırım maliyetleri ve de elektrik fiyatlarındaki artış gösterildi.

AK Parti grubu karara ret oyu verdi ve yeni tarifeye göre 20 metreküpü aşan su kullanımında birim fiyat 5034 TL 40 metreküpü aşan kullanımda ise 7193 TL olarak belirlendi.

Ağustos ayından itibaren uygulanacak olan bu zam özellikle Alanya'daki konut sahiplerini ve turistik tesisleri önemli ölçüde etkileyecek ve su tasarrufunun daha da önemli hale geleceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.