Alanya Belediyesi'nin önemli bir gelir kaynağı resmen kurudu

Alanya Belediyesi'nin önemli bir gelir kaynağı resmen kurudu
Bilindiği üzere belediyelerin en önemli gelirlerinden biri de imar ruhsatları için alınan ücretlerdir. Alanya Belediyesi'nin bu önemli gelir kapısı resmen kurudu. Peki neden?

Alanya Belediyesi'nin önemli gelir kaynaklarından olan inşaat ve imar ruhsatı gelirleri bıçak gibi kesildi. Alanya turizmin olduğu kadar emlak turizminin ve inşaat sektörünün ülkemizdeki önemli merkezlerinden biridir.

Ancak son zamanlarda yaşanan emlak krizi ilçemizde çok yüksek seviyede hissedilmektedir. İnşaat halindeki konut projeleri durdu, yeni projeler ise başlayamıyor.

İnşaat sektörünün bu duruma gelmesinin temel sebebi ise ilçemizden yabanı yatırımcının konut almaya yanaşmamasıdır. Söz konusu yabancı yatırımcılar ise özellikle Rus ve Ukrayna vatandaşlarıdır.

Rus ve Ukrayna vatandaşlarının Alanya'daki evlerini satmaları ve yeni yatırımcının gelmiyor oluşundan dolayı yeni inşaat projeleri için belediyemize başvurular neredeyse sıfır seviyesine düştü. Bu durumdan dolayı belediyenin önemli gelir kaynaklarından biri bitme noktasına geldi.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.