Alanya bu da oluyor Yok olmanın eşiğindeler

Alanya bu da oluyor Yok olmanın eşiğindeler
Turizmin cennetinde artık bu da oldu denilecek kıvama gelindi ve bu sorun öyle sıradan bir soruna da benzemiyor ve de çözümü biraz zor gibi duruyor işte detaylar.

Alanya ülkenin en güzide tatil merkezi alanlarına sahip güzel plajları sahilleriyle olsun her açıdan dikkat çeken mükemmel bir ilçemiz ve bu ilçede de turizmin yanında belli başlı başka aksaklıklarda olabiliyor işte detaylar.

Alanya'da iflasın eşiğinde olan firmalar geçen yıla göre artan konkordato başvurularıyla dikkat çekiyor ve 2024 yılı en fazla konkordato ilan edilen yıl olurken en çok etkilenen sektör inşaat oldu.

Artan maliyetler ve yükselen kredi faizleriyle boğuşan şirketler ödeme güçlüğü çekiyor ve bu durum Alanya'da da yoğun olarak hissediliyor.

Enflasyonun en çok vurduğu sektörler inşaat ve turizm olurken nakit akışı problemleri ve ekonomik dalgalanmalar birçok firmayı zor duruma soktu.

Alanya Müteahhitler Birliği Başkanı da konkordato ilanlarının iflas anlamına gelmediğini kontrollü yönetim olduğunu belirterek enflasyonun maliyetleri yükselttiğini ve faizlerin düşmesiyle ekonominin düzelebileceğini ifade etti.

Ekonomik kriz esnaftan memura pazarcıdan öğrenciye kadar her kesimi etkiliyor ve Alanya'da da konkordato ilan eden firma sayısı artıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.