Alanya da akıl almaz yasaklar

Alanya da akıl almaz yasaklar
Turizm cenneti Alan ilçesinde böylesi acayip yasaklar can sıkıcı olabiliyor işte detaylar.

Alanya tarihi dokusu denizi güneşi kumu ve doğal güzellikleri ile tanınmış bir turizm kentidir. Şehirde uygulanan bazı yasaklar eleştirilere neden oluyor. Özellikle plaj büfelerinin akşam 21.00'de kapanma zorunluluğu büyük tepki çekiyor. Oysa burası bir turizm bölgesi böylesi bir durum olmamalıdır.

Bu yasak Adem Murat Yücel’in Belediye Başkanlığı döneminde getirilmiş olup hala devam ediyor. Plaj büfesi işletenler otellere ait plaj büfelerinin bu yasaktan muaf tutulmasına anlam veremiyor. Önceye ait bir karar olduğu içinde derhal ülke menfaatine uygun hale getirilmeli turizm için uygun şekle büründürülmelidir.

Bu durum akşam saatlerinde denize giren yerli ve yabancı turistlerin ihtiyaçlarını karşılamasını zorlaştırıyor. Oysa aslında bu durum turizme bir balta şeklinde de görünüyor yani bu durumun ortadan kaldırılması en güzeli olacaktır turistlerde bu durumdan böylelikle memnun kalacaklardır.

Yeni yönetim altında da yasak değişmediği için hayal kırıklığı yaşanıyor. Bu tür uygulamalar Alanya'nın turizm potansiyelini olumsuz etkileyebilir. Aslında yeni yönetimin de bu duruma turizm açısından mutlaka bir şekilde dikkatle eğilmesinde fayda olacaktır. Sonuçta her şey turizm için yani güzel Alanya için yapılmış olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.