ALANYA fellik fellik Ev arıyorlar

ALANYA fellik fellik Ev arıyorlar
Harika Turizm cenneti olan Alanya da son dönemde bir ev arama telaşı hakim oldu ve neredeyse fellik fellik ev bulma çabası başladı işte detaylar

1 Temmuz'da kira artışlarında yüzde 25 sınırının sona ermesiyle yeni tavan zam oranı yüzde 6507 oldu bu durum kiracıları tedirgin etti ve Alanya'da kiracılar uyguna ev arayışına başladı. Emlakçı Şaban Özdemir birçok kiracının bu zammı karşılayamayacağını ve yeni ev aradığını belirtirken Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan kira piyasasında arz talep dengesinin bozulmadığını görülmüştür.

Taylan Ukrayna savaşı ve 6 Şubat depremlerinin büyük şehirler de konut bulma zorluklarına yol açtığını ve kira fiyatlarının düşmesi için devletin satılık veya kiralık konutları piyasaya arz etmesi gerektiğini vurguladı. Kira artış sınırının yüzde 25'ten yüzde 6507'ye yükselmesi Alanya'da kiracıları endişelendiriyor ve birçok kiracı daha şimdiden uygun fiyatlı ev arayışına giriyor.

Emlakçı Şaban Özdemir kiracıların zamları karşılayamayacağını belirtiyor. Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan kira piyasasında arz-talep dengesinin bozulmadığını da gösteriyor.

Böylelikle fiyatların yüksek olduğunu ifade ediyor. Taylan Ukrayna savaşı ve 6 Şubat depremlerinin büyük şehirler de konut bulma zorluklarına yol açtığı resmen görülmüştür.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.