Alanya kiracılıkta yeni dönem yarın

Alanya kiracılıkta yeni dönem yarın
Ev kiralarında yeni dönem Alanya için yarın başlayacak konu tüm ayrıntılarıyla haberimizde yer alıyor işte detaylar.

Alanya'da 1 Temmuz'da kira sınırlamasının kaldırılmasıyla yeni bir dönem başlıyor ve kiracılar bu durumdan tedirgin. Kira artış oranları bundan sonra 12 aylık ortalama enflasyona göre belirlenecek ve TÜFE yeniden belirleyici olacak. Mayıs ayında açıklanan 12 aylık ortalama enflasyon yüzde 6251 olduğundan iş yeri sahipleri bu oranı kira artışında uygulayabildi.

Konut kiralarında yüzde 25 sınırı geçerliydi. Kira sınırlamasının kalkması iki yılın ardından konut piyasasında yeni tartışmaların yaşanmasına neden olabilir.

Ev sahipleri ve kiracılar zam belirleme döneminde 12 aylık ortalama enflasyonu dikkate alacak.1 Temmuz itibariyle yüzde 25 kira artış sınırlamasının kaldırılmasıyla yeni bir dönem başlıyor ve bu durum kiracılar arasında tedirginlik yaratıyor.

Kira artış oranları artık 12 aylık ortalama enflasyona (TÜFE) göre belirlenecek ve haziran enflasyon rakamlarına dayanan Temmuz ayı kira artış oranı yüzde 6251 olarak açıklandı.

Önceden geçerli olan yüzde 25 zam sınırı sadece konut kiraları için uygulanırken ticari kiralar bu oran üzerinden arttırılabiliyordu.

Kira sınırlamasının kalkmasıyla birlikte konut piyasasında yeni tartışmaların başlaması ve kiracılar ile ev sahipleri arasında yeni anlaşmazlıklar baş gösterecek mi diye merak edilmiyor değil.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.