Alanya Manavgat Antalya beklediğin oldu

Alanya Manavgat Antalya beklediğin oldu
Alanya ve Manavgat Antalya işe beklenen oldu ve gelişmeleri sıkı sıkıya takip ediyoruz işte detaylar.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Türkiye'nin Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından gri listeden çıkarılmasının ülkenin finans sektörü ve uluslararası finansal sistemle ilişkileri açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Başkan bu gelişmenin Türkiye'nin yatırım ortamını güçlendireceğini ve yabancı yatırımcılar için daha cazip hale geleceğini belirtti.

Türkiye'nin uluslararası finansal itibarının artacağını ve ülkeye olan güvenin yükselerek daha fazla yabancı yatırım çekeceğini ifade etti. Güngör gri listeden çıkarılmanın Türkiye'nin finansal altyapısının gücünü ve kara para aklama ile terörizmin finansmanına karşı kararlılığını gösterdiğini dile getiriyor.

İhracat yapan firmalar için denetimlerin hafiflemesi sonrası uluslararası ticarette daha kolay ve hızlı işlemler yapılacağını ekledi. Bu durumun ekonomik büyümeye finansal istikrara ve düşük maliyetli kredi ve yatırım imkanlarıyla işgücü piyasasının güçlenmesine katkı sağlayacağını da vurguladı.

Türkiye'nin Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından gri listeden çıkarılmasının ülke ekonomisine büyük fayda sağlayacağını belirtti. Güngör bu durumun Türkiye’nin uluslararası finansal sisteme olan güvenini artıracağını ve yabancı yatırımcılar için cazip bir ortam oluşturacağını vurguladı. güçlendireceğini ifade etti.

İhracat yapan firmalar için denetimlerin hafifleyeceğini uluslararası ticarette daha kolay işlemler yapılabileceğini ve bu gelişmelerin ekonomik büyümeye katkı sağlayacağını söyledi.

Gri listeden çıkmanın uluslararası finansman kaynaklarına erişimi kolaylaştıracağını yabancı sermaye akışını hızlandıracağını ve enflasyonla mücadelede Merkez Bankası'nı rahatlatacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.