ALANYA perşembeye kadar uyarısı geldi

ALANYA perşembeye kadar uyarısı geldi
Alanyalı üreticiye uyarı geldi perşembe günü önemli işte detaylar.

Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe Alanya'da perşembe gününe kadar sürecek olan kavurucu sıcaklıklar ve poyraz nedeniyle üreticilere ürünlerini korumak için gerekli tedbirleri almalarını önerdi.

Göktepe sera havalandırmalarının yeterince açık tutulması bitkilerin zararlı güneş ışınlarından korunması için gölge tozu kullanılması özellikle avokado ve diğer ürünlere kaolin kili uygulanması ve sabah ve akşam serin saatlerde sık aralıklarla sulama yapılması gerektiğini belirtti.

Alanya'da perşembe gününe kadar devam edecek olan kavurucu sıcaklar ve poyraz nedeniyle üreticileri sera havalandırmalarını yeterince açık tutmaları bitkileri zararlı güneş ışınlarından korumak için gölge tozu kullanmalar gerekir.

Avokado ve diğer ürünlere kaolin kili uygulamaları ve bitkileri sabah ve akşam serin saatlerde sık aralıklarla sulamaları konusunda uyardı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.