ALANYA Satan gidiyo Satan gidiyo

ALANYA Satan gidiyo Satan gidiyo
Alanya bu işin iyice cılkı çıktığı aşikar ve baktığımızda satan şehirden gidiyor satan şehri terk ediyor ama bunun arkasındaki asıl sebep neydi gelin hep birlikte bakalım işte detaylar.

Şehri güzel Alanya gündemdeki haberlerden biri de TÜİK sonrası konut satış verilerine bakılınca Alanya şehrinde yer alan yabancıların bir anda aydınlanması ve ellerinde ne var ne yok satarak buralardan uzaklaşmaya başlamaları işte detaylar.

TÜİK'in açıkladığı ekim ayı konut satış verilerine göre yabancılara yapılan konut satışları yıllık bazda yüzde 529 azaldı ve 2 bin 535 konut satıldı Alanya'daki sektör temsilcileri bu düşüşün nedenini piyasalardaki güven sorununa ve son politikaların etkisine bağladı.

Emlak danışmanı Anjelika Chezhia yabancı yatırımcıların Türkiye'deki oturum izni alma sürecinin zorlaşması ve ani politika değişiklikleri nedeniyle yatırım yapmaktan çekindiğini belirtti.

Alanya Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Kerim Balıktay Rusya-Ukrayna savaşı sonrası artan göçün Avrupalı turistleri küstürdüğünü vurgularken Alanya Müteahhitler Birliği Başkanı Mustafa Küçüker ise yüksek faiz oranlarının gayrimenkul sektörünü olumsuz etkilediğini ifade etti.

Bu faktörler bir araya gelerek yabancı yatırımcıların Alanya'dan çekilmesine ve mülklerini satıp bölgeyi terk etmelerine yol açtı dedi ve sözlerini o şekilde devam ettirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.