Alanya yaşadı Turistler o aktivite için ölüyor bitiyor adeta

Alanya yaşadı Turistler o aktivite için ölüyor bitiyor adeta
Alanya da gün doğdu Alanya yaşadı ve şehre gelen her turist onu yapmadan şehirden ayrılmayı hiç mi hiç düşünüyor bunu da geldiği andan itibaren sergiliyor ve belli ediyor.

Alanya son günlerde dikkat çeken şeyler oluyor turist evet geldi akın akın da gelmeye devam ediyor ancak ilginçtir bir aktivite var ki turist bunu gözdesi haline getirmeyi bir şekilde başardı.

Alanya'nın dalış turizmi bölgenin su altı zenginlikleri ve tarihi batıklarıyla her geçen gün daha fazla turist çekiyor.

Deneyimli dalış eğitmeni ve su altı belgeseli yapımcısı Ferit Altürk Alanya'nın Akdeniz'in en güzel dalış noktalarından biri olduğunu belirterek su altı mağaraları tarihi batıklar ve zengin deniz yaşamıyla dalış tutkunları için cazip bir destinasyon olduğunu ifade etti.

Altürk Kızıl Kulenin önündeki dalış noktaları ve Fosforlu Mağara gibi yerlerin her yıl binlerce dalış meraklısını ağırladığını söyledi.

Dalış turizminin bölge ekonomisine sağladığı katkılara dikkat çeken Altürk bu turizmin Alanya'nın turizm gelirlerinin önemli bir kısmını oluşturduğunu ve konaklama yeme-içme gibi hizmetlere olan talebi artırdığını vurguladı.

Dalış turizminin sürdürülebilir olması için çevre koruma çalışmalarının önemine değinen Altürk plastik atıkların azaltılması ve su altı temizliği gibi projelerle deniz ekosistemini koruma çabalarına destek verdiklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.