Alanya Yeni Bir Yatırım Daha Geliyor

Alanya Yeni Bir Yatırım Daha Geliyor
Alanya şehrimiz turizm de göz bebeği olmuş daima popülerliklerini artırmaya devam eden turistik eşsiz bir yerdir ve bu bölgede yeni yatırım türleri adeta şehre ışık doğması demektir işte detaylar.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü Nisan 2019'dan bu yana Alanya'da içme suyu kanalizasyon ve atıksu arıtma sistemleri üzerine toplamda 1 milyar 132 milyon 773 bin 161 TL değerinde bir yatırım gerçekleştirmiştir.

Bu yatırımlar Alanya'nın 102 mahallesini kapsayacak şekilde vatandaşların sağlıklı ve temiz içme suyuna erişimini sağlamak kanalizasyon ve atıksu problemlerini çözmek amacıyla yapılmıştır.

2019 - 2024 arasında yapılan çalışmalar 354 km içme suyu hattı ve üretim tesisi yenilemesi 39 km kanalizasyon hattı döşenmesi ve 340 milyon 587 bin TL'lik atıksu arıtma ve tesis hizmetleri yatırımını içermektedir.

Bu süreçte ASAT tarafından gerçekleştirilen son dönem yatırımları 158 milyon 872 bin 205 TL ile içme suyu hattı gelmiştir.

Üretim tesisi yenileme 30 milyon 748 bin 285 TL ile de kanalizasyon hattı çalışmalarını kapsamaktadır bu da bölgede ne kadar büyük bir önem olduğunu simgesidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.