ALANYA yeni plaka kodu geliyor

ALANYA yeni plaka kodu geliyor
Alanya için yeni plaka kodu gündeme geldi diğer büyük ilçelerde plaka heyecanı gibi Alanya içinde bu yeni gelişme heyecan uyandırdı işte detaylar.

Alanya için yeni plaka kodu gündeme gelirken Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) belirlediği kriterlere göre il olma potansiyeline sahip 76 ilçe arasında yer alan Alanya Polatlı Yüksekova Kahta Midyat Siverek Ergani Cizre Nazilli Edremit Bandırma Lüleburgaz İskenderun İnegöl Ünye Kozan Fethiye Erciş Tarsus Akhisar Çorlu Ereğli Manavgat ve Elbistan gibi ilçelerin il olması bekleniyor.

TÜİK kriterleri arasında nüfus yoğunluğu nüfus artış hızı ekonomik faaliyetler gelir düzeyi ulaşım ağları coğrafi konum eğitim ve sağlık hizmetleri kültürel yapı ve idari yapı bulunuyor.

İl olma süreci TÜİK verileri doğrultusunda ilgili bakanlıklar yerel yönetimler ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin onayı ile gerçekleşir.

Alanya da il olmayı hak eden diğer tüm ilçeler gibi bu işe sevinecek en güzel ilçelerimiz arasında yer almaktadır gelişmeler kesinlikle bu şekilde ilerlemektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.