Alanya'da binlerce kişiyi etkileyen bir kriz yaşanıyor

Alanya'da binlerce kişiyi etkileyen bir kriz yaşanıyor
Alanya'da yatırımcısından çalışanına ve çalışanların ailelerine kadar binlerce kişiyi etkileyen bir kriz yaşanıyor. Söz konusu kriz neden yaşanıyor? Nasıl önüne geçilebilir? Detaylar haberimizde...

Alanya'da birçok kişinin geçim kaynağı haline gelen inşaat sektörü bir anda çok sert bir darbe aldı. Devam eden onlarca proje inşaat halinde kaldı.
Biten projeler ise alıcı bulunamadığı için bekliyor.

Söz konusu projeler aslında yabancıların konut ihtiyacına binaen yapılmıştı. 2 yıl öncesine kadar inşaat şirketleri talebi karşılamakta zorlanırken bir anda yaşanan söz konusu talep sorununun sebebi nedir?

Sebebi ilimizde ve ilçemizde bulunan Rus ve Ukrayna vatandaşlarının ülkemizdeki konutlarını satarak Avrupa ülkelerine yönelmeleridir. Mevcut gelen musluklarla vatandaşları ise sadece yazlık tatillerini geçirmek amacıyla Türkiye'ye vizeli olarak gelmektedir.

İç piyasada ise konut kredisi faizlerinin çok yüksek olması sebebiyle ödemeler dengesinde vatandaşlar çok büyük sorunlar yaşayacağı için ev almaya yanaşmamaktadırlar.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.