Alanya'da inşaatlar bir bir duruyor, konut krizi kapıda

Alanya'da inşaatlar bir bir duruyor, konut krizi kapıda
Alanya'da aylar öncesinden başlayan konut projeleri bir türlü bitirilemiyor. Yaz tatilinde gelecek olan talebe göre şekillenmiş olan projelere talepler istenildiği gibi gelmiyor. Peki konut projeleri neden duruyor? İnşaat şirketleri neden iflas ediyor?

Alanya'da devam eden onlarca İnşaat şirketin iflas etmesi sebebiyle durmuş durumda. Bazı yerlerde ise söz konusu projeler geçici bir süreliğine duraklatılmış durumda.

Söz konusu İnşaat şirketlerindeki yaşanan sorunların temel sebebi konut kredilerindeki yüksek faizler ve konut kredisi taksitlerinin çok yüksek meblağlara ulaşması durumudur. Bu sebepten dolayı vatandaşlar kredili konut alımı işlemlerine yanaşmamaktadır.

Bu da inşaatların belirli bir süreliğine veya süresiz olarak durmasına sebep olmuştur. Söz konusu bazı firmalar ise konut projelerini bitirmek için kredi faizlerinin düşmesini beklemektedir.

Söz konusu konut projelerinde yaşanan duraksama uzun vadede devam ederse hem istihdama hem de konut kiralarına olumsuz sonuçlarla etki edecektir.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.