Araç muayenede yeni gelişmeler var

Araç muayenede yeni gelişmeler var
Araç muayene istasyonlarında yeni gelişmeler ve bilmedikleriniz işte detaylar.

Araç muayene sisteminde yeni bir döneme girildi ve TÜVTÜRK, sürücülerin muayene işlemlerini daha hızlı ve kolay yapabilmeleri için gezici istasyonları devreye soktu. Bu gezici istasyonlar 77 ilde hizmet veriyor ve sadece randevu ile çalışıyor, bu sayede işlemler düzenli ve hızlı yapılıyor. İnternet üzerinden randevu alarak muayene işlemleri belirlenen gün ve saatte yapılabiliyor.

TÜVTÜRK tarafından yetkilendirilen kurumlardan alınan Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü belgesi ibraz edilerek ek testten muaf olunabiliyor. Bu uygulama, yoğunluğu azaltarak araç sahiplerine kolaylık sağlamayı ve trafikte daha güvenli ve çevre dostu araçların bulunmasını amaçlıyor.

TÜVTÜRK gezici istasyonlar devreye alındı. Bu istasyonlar, 77 ilde hizmet vererek randevu ile araç muayenesi yapmak isteyen vatandaşlara büyük kolaylık sağlıyor.

İnternet üzerinden alınan randevularla işlemler daha hızlı ve düzenli yürütülüyor. Egzoz gazı emisyon ölçümü testi "Egzoz pulu" ile yetkilendirilmiş kurumlardan alınarak muayene sırasında ek testten muaf olunabiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.