Ata tohumuyla Zincirleme şekilde O ürünü üretiyor - ALANYA

Ata tohumuyla Zincirleme şekilde O ürünü üretiyor - ALANYA
Alanya da yaşayan bir vatandaş atasından kalma o tohumu kullanarak o mahsülü bambaşka derecede üretimle buluşturuyor işte detaylar.

Alanya her bakımdan cennet taşı toprağı ise muhteşem bir şehir olarak daima karşımıza çıkmaktadır ve bu cennet topraklarda tarla tapanda bambaşka güzellikte ürün yetiştiriciler de yer almaktadır.

İşte haberimizdeki vatandaş tam da böylesi biri ve atadan kalma domates tohumuyla harikalar yaratmaya devam ettiğini söylemeliyiz doğrusu işte detaylar.

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe ilçede yürütülen çalışmalarla 18 yerli ata tohumunun tespit edildiğini ve çoğaltılmak üzere üreticilere dağıtıldığını duyurdu ve de ata tohumlarının kimyasal müdahaleden arındırılmış olarak ekildiğini ve bu tohumların hasadına oda yetkililerinin de katıldığını belirtti.

Özellikle 100 yıllık bir geçmişe sahip yıldız domates gibi ürünlerin gelecek nesillere aktarılması amaçlanıyor ve Göktepe 100'ün üzerinde üreticiye ata tohumları dağıttıklarını bu tohumların yüksek kaliteye 3 yıl üst üste ekim yapıldıktan sonra ulaştığını vurguladı.

Bölgede yetişen ay çekirdeği biber patlıcan kabak gibi birçok yerli ürünün de toplandığını ve üreticilere dağıtıldığını söyledi ve Göktepe ata tohumlarının ekonomik avantajlarından bahsederek bu tohumların daha düşük maliyetle daha fazla üretim sağladığını ve lezzet farkının hissedildiğini belirtti.

Emir Erdoğan ise dedesinden babasına babasından kendisine miras kalan ata tohumlarıyla domates yetiştirdiğini ve bu mirası 35 yıldır devam ettirdiğini ifade ederek ticari amaç gütmeden bu tohumları gelecek nesillere aktarmak istediğini söyledi.

Göktepe gelecekte ata tohumlarının değerinin daha çok anlaşılacağını ve bu tohumlarla ilgili bir gen bankası oluşturmayı hedeflediklerini ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.