Bu yaz ormanlarımız ona emanet

Bu yaz ormanlarımız ona emanet
Kırk altı dereceyi bulan sıcakların başlamasının ardından ormanlarımız için yine tehlike çanları çalmaya başladı. Peki bu sene orman yangınlarının önlenmesi için ne gibi tedbirler alındı. Detaylar haberimizde...

Tüm yurtta etkisini gösteren sıcak havalar ilimizde ve bölgemizde daha fazla hissedilmeye başlanmıştır. Söz konusu sıcak hava sebebiyle yurt genelinde görülen orman yangınları geçtiğimiz sene tüm yurtta büyük zarar sebep olmuştu.

Söz konusu orman yangınlarında en önemli tedbir ise yangınların oluşmasına engel olacak çevre düzenleme bilinci oluşturmak. Tüm bunların yanında hızlı acil durum tespiti de çok büyük önem taşımaktadır.

Son dönemde ciddi anlamda gelişen Türk Havacılık ve Savunma sanayisi dron teknolojisi ile tüm dünyada tanınır hale geldi. Bu kapsamda ilimizdeki ormanlarda oluşabilecek olan yangınlara karşı olası risk durumları dronlar ile kontrol edilecek.

Uçuş maliyeti helikopterden daha düşük olan ve helikopterden daha hızlı hareket eden dronlar sayesinde yaşanabilecek olan yangınlar oluştuktan hemen sonra kontrol altına alınabilecek.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.