Burası Elektrik Parası vermeyip Elektrikten para alıyor

Burası Elektrik Parası vermeyip Elektrikten para alıyor
Türkiye turizm cenneti Alanya da öyle bir yer var ki burası elektrik parası ödemek zorunda kalmıyor ve aksine elektrikten bir de üste para alıyor işte detaylar.

Turizm cennetimiz Alanya son günlerde farklı ve bir o kadar da güzel başka bir konuyla gündeme taşındı işte o konu ise o bölgede elektriğe para ödenmeyip üzerine elektrikten para alınması olayı oldu işte detaylar şöyle devam ediyor.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Kestel Yerleşkesinde kurduğu Güneş Enerjisi Santrali (GES) Projesi ile sürdürülebilir enerji alanında önemli bir başarıya imza attı.

Mart ayından itibaren üniversitenin tüm enerji ihtiyacını GES' ten karşılayan ALKÜ aynı zamanda aylık 950 bin TL gelir elde etti kesinlikle başarılı bir iştir bu iş.

Üniversite de bu işler başarının en alası olarak görülecektir güzel bir işe el atılmıştır işte diğer detaylarda şöyle devam ediyor ve ALKÜ de başarı kesinlikle kutlanası bir hal alıyor.

ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türk doğan proje öncesinde 3 milyon TL elektrik faturası ödediklerini belirterek GES Projesi sayesinde sadece enerji dağıtım bedeli olarak 584 TL ödendiğini vurguladı.

Üniversite sıfır atık ve yeşil dönüşüm projeleriyle de ekonomiye katkı sağlamaya devam ederken gelecekte enerji verimliliği alanında daha fazla yatırım yapmayı planlıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.