Çareyi İndirimde Buldular Yeni Panik Kapıda

Çareyi İndirimde Buldular Yeni Panik Kapıda
Turizm işiyle uğraşanlar son dönemde eskiden yapılan belli başlı hatların faturasını ağır ödemeye devam ediyor ve en son çare olarak indirim sepeti uygulaması da paniği azaltmaya yetmiyor işte detaylar.

Yüksek sezonda otellerdeki boşluklar nedeniyle turizmciler müşteri çekmek için yüzde 50'ye varan indirimler yaparak normalde 46 bin TL olan tatil paketlerini 31 bin TL'ye düşürdü.

TÜRSAB Başkanı Başdanışmanı Hamit Kuk erken rezervasyon indirimlerinin rağbet gördüğünü satışların düşmesiyle indirimlerin yeniden başladığını belirtti.

Oteller doluluk oranlarına göre indirim yapıyor ve sosyal medyada reklamlarla müşteri çekmeye çalışıyor.

Seyahat acentaları üzerinden bilgi edinilebilen bu kampanyalarda grup rezervasyonlarında indirim oranları daha da artabiliyor.

Turizmciler yüksek fiyat umudunu koruyarak indirimleri kısa tutuyor ancak durum nereye kadar ilerleyecek henüz tam bir bilgi de bulunuyor.

ETİK Başkanı Mehmet İşler doluluk oranlarının düşük olmasının nedenlerini yüksek enflasyon yüksek maliyetler olduğuna işaret etti.

Yerli turistin alım gücündeki düşüş olarak sıralarken turizmcilerin zararına da olsa ayakta kalmak için fiyat kırmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.