Çöl Sıcaklarına Teslim Oldular

Çöl Sıcaklarına Teslim Oldular
O bölgede hakim olan sıcak hava adeta deve yakan çöl sıcakları gibi görünüyor ve o bölgede yaşayan o bölgeye gelen turistler sıcaklara teslim olmuş vaziyette işte detaylar.

Tüm ülke geneli sıcakken öyle bir bölge var ki adeta deve yakan deve kızdıran dedikleri o sıcaklıklara teslim olmak üzere ne derece sıcak olduğunu görmeye gerek yok duyan bilen adeta oradan kaçar ayak uzaklaşıyor diyebiliriz işte detaylar.

2024 yazında Türkiye'de rekor sıcaklıklar yaşanırken özellikle Ege Bölgesi'nde daha önce görülmemiş ekstrem hava koşulları hakim ve Aydın Manisa ve Denizli gibi iller çöl sıcaklarıyla kavrulurken Afyon Uşak ve Kütahya gibi serinliğiyle bilinen bölgeler de eski serin günlerini aratıyor.

İzmir'deki Alsancak Kordon Boyu ve Konak Meydanı gibi popüler alanlar boş kalırken insanlar gölgelik alanlara sığındı ve termometreler Aydın'da 43 Manisa'da 42 Muğla'da 41 İzmir Çanakkale ve Balıkesir'de 40 dereceyi gösterdi. Plajlar serinlemek isteyenlerle dolup taşarken Dr. Mehmet Türeli sıcak çarpmasına karşı uyarılarda bulundu.

Türeli aşırı sıcağa maruz kalmanın hayati tehlike yaratabileceğini tedavi edilse bile hastaların yüzde 20'sinde yaşamsal sorunların ortaya çıkabileceğini ve sinir sisteminde kalıcı hasarların oluşabileceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.