Dert 1 idi 1000 oldu Alanyalı Sıkkın

Dert 1 idi 1000 oldu Alanyalı Sıkkın
Antalya güzel şehirdir ve yerel nüfus yanında yaz aylarında nüfusuna ekstra da yabancı nüfus da eklemektedir ve bu aralar bir dertten yine muzdarip haldedir işte detaylar.

Antalya ve Alanya şehrinde yer alan berberler ekonomik kriz ve sürekli artan maliyetler nedeniyle zor durumda kaldılar bu da onların hayat standartlarını yaşamlarını epey zorluyor.

Son zamlarla birlikte berberlerin müşteri sayısı ciddi şekilde azaldı bu aslında ekonomik olarak ne derece zorluklar içerisinde olduklarının da resmi göstergesi olmaya devam etmektedir.

Antalya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın yeni fiyat tarifesiyle lüks berberlerde saç sakal kesimi 1100 lira A sınıfı berberlerde ise 550 lira olarak belirlendi.

Bu fiyat artışları nedeniyle eskiden ayda bir kez berbere giden erkekler artık iki ayda bir gitmeye ve pazarlık yapmaya başladı neredeyse ilginç şekilde indirim istemeler can sıkıcı boyutlara taşındı.

Berberler saç kestirmenin lüks hale geldiğini ve birçok kişinin kendi tıraş takımlarını alarak evde tıraş olmaya başladığını ifade etti.

TR’de zaten mevcut olan bu uygulamayı halk yapıyordu artık o turistik yerde de halk evde traşı benimsemeye devam ediyor.

Bu da oranın berber esnafını içinden çıkılmaza doğru sürüklemeye devam ederken bir yandan ne gibi çareler olabilir diye düşünülmeye de devam ediliyor doğrusu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.