El Nino bitti La Nina geldi Alanya Hem de Duyulmamış Nitelikte

El Nino bitti La Nina geldi Alanya Hem de Duyulmamış Nitelikte
Alanya da Termometreler şaşkınlığa uğrayacak işte böylesi bir sıcaklığın bilgisi geldi ve özellikle turizm bölgelerinde turistik yerlerde termometreler neredeyse patlama noktasına erişecek işte detaylar.

El Nino etkisinin sona ermesiyle birlikte uzmanlar artık "rekor sıcaklık" ifadelerinin daha az kullanılacağını belirtiyor. 2024'ün ilk altı ayında 127 günün rekor sıcaklıkla geçtiği belirtilirken bu dönemin insanlık tarihinin en sıcak 6 ayı olduğu vurgulanıyor.

Alanya zaten sıcak bir bölge olduğu biliniyor. Copernicus İklim Değişikliği Servisi'ne göre Haziran 2024 1991-2020 ortalamasının 067 derece üzerinde 1666 derece olarak ölçülerek en sıcak haziran oldu. Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz El Nino'nun sona erdiğini belirtti.

Alanya bu habere dikkat sıcaklık daha daha artabilir. La Nina'nın başladığını bu nedenle önümüzdeki aylarda rekor sıcaklıkların devam etmeyeceğini ifade etti. 2024 yazının en sıcak ikinci veya üçüncü yaz olarak kayıtlara geçebileceği tahmin ediliyor. Kurnaz yılın geri kalanında nadiren sıcaklık rekorlarının kırılabileceğini de söyledi.

Dünya ortalama sıcaklıklarının rekor kırma olasılığının azaldığını belirtti. Akdeniz Havzasındaki ülkelerin iklim değişikliğinden kötü etkileneceğini sıcaklıkların çöl seviyelerine çıkacağını iletti.

Alanya fakat bununla beraber daha sonra yağışların azalacağı söylendi. 2024'ün tamamına dair tahminlerde bulunmak için erken olduğunu yılın ikinci yarısının nasıl geçeceğinin belirleyici olacağını ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.