En Son Gelen Turistte Kaçtı

En Son Gelen Turistte Kaçtı
Alanya insanın sıcaklığı plajlarının serinliği güzelliğiyle Türkiye ekonomisine turizme katkısı yönünden bambaşka bir şehir olarak göze çarpıyor işte detaylar.

Alanya şehri her zaman tarihi güzelliklerinden plajları olsun sahili olsun bütün turistlerin ilgi odağı olmuş geçmişten bu güne kadar dünya insanın keyifle zevkle seyahat ederek görmek istediği yerlerin başında geliyor ancak son günlerde farklı bir gündem konusu burayı meşgul etmeye devam ediyor işte detaylar.

Turizm sezonunun en yoğun olması gereken Temmuz ayında Türkiye'deki otellerin doluluk oranları geçen yılın aynı dönemine göre %30 daha düşük kaldı.

Sektör temsilcileri yüksek fiyatların yerli ve yabancı turistleri kaçırdığını ve bu durumun son dakika turistlerini de olumsuz etkilediğini belirtiyor.

Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Ali Uçar nüfusun sadece %8'inin orta ve üst segment tatil yapabildiğini yüksek maliyetlerin enflasyonla katlanarak arttığını ve bu durumun fiyatlara yansıdığını ifade etti.

Avantgarde Collection CEO’su Cenk Öztanık ise Türkiye'nin özellikle İstanbul ve Bodrum gibi bölgelerdeki yüksek fiyatları nedeniyle yerli turistlerin Yunan adalarını tercih ettiğini vurguladı.

Antalya Turistik İşletmeler Otelciler Pansiyoncular Derneği Başkanı Alp Özel Antalya'daki doluluk oranlarının %70 seviyelerinde olduğunu otel fiyatlarının düşmesine rağmen maliyetlerin yüksek olduğunu söyledi.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu Rus turistlerin en fazla konaklayan grup olduğunu belirtirken Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Artıç Ortadoğu pazarından beklenen düzeyde turist çekemediklerini belirtti.

Bono Restoran ve Otel İşletmecisi İdris Akgül doluluk oranlarında geçen yıla göre %20-30 düşüş olduğunu ve son dakika turistlerinin de Türkiye'nin pahalı olduğunu duyup gelmekten vazgeçtiğini ifade etti.

Yüksek fiyatlar Türkiye'nin turizm sektörünü olumsuz etkilerken sektör temsilcileri fiyatların düşürülmesi ve maliyetlerin kontrol altına alınması gerektiğini savunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.