Eskidendi o toplu gelmeler Şimdi tek başlarına geliyorlar

Eskidendi o toplu gelmeler Şimdi tek başlarına geliyorlar
Turizm cenneti ülkemizde artık bazı ülke turistleri eskiden o toplu halde gelmeleri yaparken şimdilerde neredeyse bireysele dönüp topluluk halinde gelme işine son vermeye başladılar işte detaylar.

Türkiye dış ülkeler için çok önemli bir turizm cennetidir ve eskiden beri süre gelen bazı alışkanlıklarla beraber turizm ülkemizde son derece öneme sahip bir olgudur ve de bu olgu da turistler de pek çok öneme sahip yer tutmaktadır ancak son dönemde bazı farklılıklar göze çarpmaktadır işte detaylar.

Turizmde en önemli misafir ettiğimiz ülkelerden biri olan Rusya’da Rus basınında yayımlanan bir analiz Rus vatandaşlarının artık paket tur almadan bağımsız seyahat etmeye başladığını ve en çok tercih ettikleri destinasyonun Türkiye olduğunu ortaya koyuyor.

İzvestiya gazetesinin rezervasyon servisleri ve sigorta şirketlerinin verilerine dayandırdığı habere göre Rus turistlerin diğer popüler yurtdışı destinasyonları arasında Çin Tayland ve Vietnam bulunuyor.

Rosgosstrah sigorta şirketine göre bağımsız seyahat eden turistlerin yüzde 57'si Türkiye'ye gidiyor ve Alfastrahovanii şirketi de Türkiye'nin en çok seyahat sigortası yapılan ülke olduğunu belirtti.

OneTwoTrip rezervasyon servisi Rusların yurt dışında en çok otel rezervasyonu yaptıkları ülkenin yüzde 152 ile Türkiye olduğunu rezervasyon sayısının geçen yıla göre yüzde 24 düştüğünü bildirdi.

Sektör temsilcileri Covid-19 önlemlerinin kaldırılmasının ardından Çin'in Rus turistler arasında popülerliğinin arttığını ifade ederken Ekonomik Kalkınma Bakanlığına göre Çin'i ziyaret eden Rus turist sayısı 2021'de 2 bin iken 2023'te 733 bini aşmış durumda.

Bu veriler Rus turistlerin Türkiye'ye olan ilgisinin sürdüğünü ve bağımsız seyahat eğilimlerinin arttığını gösteriyor aslında eskiye bakış bu farklı bir turizm deneyimi olduğunu da bizlere sergilemektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.