Gece Müzelerde Turist Gezmeceleri

Gece Müzelerde Turist Gezmeceleri
Turistler son dönemde gece gezmelerine epey alıştı ve gündüz gezilmesi gereken yerlere artık geceleri gitmeler başlayınca gece gezmeceleri başlayınca durum da farklı bir boyut aldı işte detaylar.

Türkiye turizmde önemli bir yenilik yaparak gece müzeciliği uygulamasını başlattı ve bu uygulama turistlerin sıcak yaz günlerinde deniz keyfi yaparken akşam saatlerinde müzeleri ve tarihi yerleri ziyaret etmelerine olanak tanıyor.

Antalya'da başlayan bu etkinlikler ziyaretçilerin müzeleri ve sergileri gece gezmelerine imkan tanıyor ve gece müzeciliği programlarında özel etkinlikler rehberli turlar performanslar ve interaktif aktiviteler de yer alıyor.

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan Efes Antik Kenti ve Pamukkale'deki Hierapolis Antik Kenti gibi yerler de gece müzeciliği kapsamında ziyarete açılarak yenilenen ışıklandırmalarıyla turistleri ağırlıyor.

Bu sayede turistler Türkiye'nin zengin kültürünü daha rahat keşfederken şehir merkezlerindeki ticari faaliyetler de canlanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.