Geldikleri gibi gidiyorlar Sevinci

Geldikleri gibi gidiyorlar Sevinci
Turistik bölgelerde bir takım göç dalgası sebebiyle hayat pahalılığı giderek artmaya devam ediyor katlıyor adeta işte detaylar.

Turizm şehirlerinde gerek ora halkı gerekse dışarıdan gelen turistler bir şekilde bu belirtilen söz konusu haberdeki durumları bir şekilde etkilemeye devam etmektedir işte detaylar.

Antalya'da uzun süredir yabancı göçmenlerin neden olduğu hayat pahalılığıyla mücadele eden halk TÜİK' in yayımladığı son verilerle rahatladı ve bu işle uğraşanların da rahat bir nefes çekmesini sağladı gibi görünüyor.

Rusya-Ukrayna savaşı ve Ortadoğu'daki gerilimler nedeniyle kente yoğun bir göç dalgası yaşanırken özellikle kiralık konut fiyatları büyük bir sorun haline gelmişti.

Son verilere göre 2023'te Türkiye'ye göç edenlerin sayısı %359 azalırken yurt dışına göç edenlerin sayısı %53 arttı ve Antalya Türkiye'ye göç edenler arasında İstanbul'dan sonra en fazla göç alan ikinci il olurken aynı zamanda Türkiye'den yurt dışına göç verenler arasında da ikinci sırada yer aldı.

2022-2023 arasında 26490 yabancı uyruklu göçmenin geldiği Antalya'da 63000 yabancı uyruklu şahıs ülkelerine geri döndü. Türkiye'ye göç edenler arasında en büyük grubu %132 ile Rusya Federasyonu vatandaşları oluşturdu.

Aynı grup %17 ile Türkiye'den göç edenler arasında da ilk sırada yer aldı. Bu gelişmeler Antalya'da yaşam maliyetlerinin düşeceğine dair umutları artırdı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.