Hedef 1 Milyon TURİST Dendi

Hedef 1 Milyon TURİST Dendi
Türkiye de o bölgedeki otoriterler 1 Milyon Turist ağırlamak için sabırsızlandıklarını ifade ettiler ve sözlerine şu şekilde devam eden bölge otoriterleri bu hedefin rahatlıkla aşılabileceğini bile dile getiriyorlar işte detaylar.

Kış aylarında beyaz örtüsüyle masalsı bir diyar haline gelirken yazın tarih ve kültür meraklılarını çeken önemli bir turizm merkezi olmayı hedefliyor.

Ani Harabeleri UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan kalıntılarıyla dikkat çekerken Bölge kaleleri Peynir Müzesi Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi Sarıkamış'taki Katerina Köşkü ve tarihi Rus evleri de turistleri kendine çekiyor.

Kars'ın kendine özgü mutfağı ve meşhur kaşarı da ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

SERKA Genel Sekreteri Nurullah Karaca Kars'ın yıllık 1 milyon turist hedeflediğini ve turistlerin büyük çoğunluğunun yerli olduğunu belirtti.

"Tarihi Kimliği İle Kars" projesi kapsamında Ani Ören Yeri ve Haydar Aliyev Caddesi'ndeki binaların restorasyonu gibi çalışmalar yapıldı.

Karaca Avrupa ve Rusya pazarlarını hedeflediklerini Kars Kültür ve Turizm Altyapı Birliği'nin (KARTAB) bu çalışmaların devamını sağlayacağını ve şehre dört mevsim turist çekmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Tanıtım faaliyetleri kapsamında info turlar web sitesi uygulamalar ve yeni turistik rotalar belirleme çalışmaları yapılırken medya aracılığıyla da Kars'ın tanıtımı sürdürülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.