Kabus Döndü Selamı Var ALANYA-ANTALYA

Kabus Döndü Selamı Var ALANYA-ANTALYA
Antalya Alanya o kabusun geri dönüş sinyalleri çoktan verildi işte konuya ilişkin son gelişmeler işte detaylar.

Antalya ve Alanya'da, 1 Temmuz'da yüzde 25 kira sınırlamasının kaldırılmasının ardından kira bedellerinin TÜFE ortalamasına göre belirlenmesi, kiracılar için büyük bir sorun haline geldi kira artış tavanının kalkmasıyla fahiş kira bedelleri yeniden gündeme gelirken, ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar arttı.

Sektör temsilcileri, hem ev sahiplerini hem de kiracıları dikkatli olmaları konusunda uyararak, TÜFE kuralına uyulması gerektiğini vurguladı.

İsmail Çağlar, ev sahiplerinin TÜFE'yi az bulduğu durumlarda keyfi artış yapamayacaklarını, kiracıların TÜFE oranı kadar zam yapıp kira ödemelerini göndermeleri gerektiğini belirtti.

Kiracılar, 5 yılını doldurmadılarsa ve TÜFE oranını kiralarına ekleyerek ödeme yaparlarsa yasal yükümlülüklerini yerine getirmiş olurlar ve 5 yılını dolduran kiracılar ise rayiç kira bedelleri üzerinden güncelleme yapmalı ve ev sahipleriyle anlaşmalıdır.

Anlaşma sağlanamazsa, mahkeme kira farkını toplu şekilde ödetebilir. Bu süreçte, sektördeki tüm tarafların dikkatli olması önemlidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.