Kiracı Alanyalılar Bu Dert Muzdarip Edecek

Kiracı Alanyalılar Bu Dert Muzdarip Edecek
Alanyalı kiracıların artık yeni bir derdi var ve durum peki ne olacak işte kiracıların muzdarip olacağı o konu ve de dert işte detaylar.

Alanya güzel bir turizm cenneti olduğu için her zaman gözde bir şehirdir ve bu göz alıcı şehrin de bazı belli başlı dertleri yok değildir hani işte bu anlatılacak konu da böylesi bir dert işte detaylar.

Alanya’da konut krizinin derinleşmesiyle birlikte kiracılar ev sahiplerinin yeni taktikleriyle mağdur ediliyor ve ev sahipleri kiracılara boş tarihli tahliye taahhütnameleri imzalatarak onları ilerleyen süreçte evden çıkarma kolaylığı elde ediyor.

Bu uygulama kiracının iradesi dışında belirlenen tarihle hukuki sorunlara yol açabiliyor ve gayrimenkul danışmanı Ali Özsoy tahliye taahhütnamesinin geçerli olabilmesi için hukuka uygun olarak düzenlenmesi gerektiğini vurguluyor ve tarihlerin mutlaka doldurulması gerektiğini belirtiyor.

Pandemi sonrası artan kiralarla birlikte bu yöntem ev sahipleri ve kiracılar arasında daha fazla sorun yaratmaya başladı. Özsoy kiracıların imza atmadan önce taahhütnameleri dikkatlice okumalarını ve tarihlere dikkat etmelerini öneriyor.

Alanya'da genel olarak tarihlerin yazılarak düzenlendiğini ve aile konutlarında her iki eşin de imzasının gerektiğini ifade ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.