O Resortta 2000 kişilik kalıcı istihdam

O Resortta 2000 kişilik kalıcı istihdam
Tamı tamına 2000 kişilik bir istihdamdan söz eden o Resortta kesinlikle işe alma anlamında bambaşka bir seviye yakalanmış olacaktır işte detaylar.

Kızılbük Thermal Wellness Resort Marmaris'in İçmeler bölgesinde Kızılbük GYO tarafından inşa edilen ve bölgeye büyük ekonomik ve sosyal katkılar sağlaması beklenen bir turizm yatırım projesidir.

Bu proje bölgenin turizm potansiyelini dört mevsime yayarak 2 bin kişilik kalıcı istihdam sağlayacak.

Kızılbük GYO Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik projenin bölgedeki işgücüne önemli katkılar yapacağını belirterek 2023 yılı İŞKUR verilerine göre Muğla'da turizm ve otelcilik alanında en çok iş imkanı sağlandığını ve bu projenin sürekli istihdam yaratacağını vurguladı.

Çelik ayrıca turizm sektöründe nitelikli iş gücünün önemine dikkat çekerek Kızılbük GYO'nun bu alanda donanımlı çalışanlar yetiştirmeye yönelik girişimlerde bulunacağını ve bölgedeki meslek liseleriyle iş birliği yaparak gençlere meslek edindirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Projenin geçmişine değinen Çelik 1985 yılında inşaatına başlanıp yarıda bırakılan yapının artık bölge esnafına ve halkına fayda sağlayacak bir tesis haline getirileceğini ve projenin 12 ay boyunca açık kalarak hem bölgeye hem de istihdama katkıda bulunacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.