Ödüllü Bayraklar 567 rakamına ulaştı

Ödüllü Bayraklar 567 rakamına ulaştı
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Türkiye'de Mavi Bayrak ödüllü plaj sayısının 567 rakamlarına çıktığını açıkladı. Bu durum Türkiye denizlerinin temizliğinin ve kullanıma elverişliliğinin ne derece büyük öneme sahip olduğunun da bir göstergesi olmuştur.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki Türkiye'de Mavi Bayrak ödüllü plaj sayısının 567'ye çıkarak diğer Dünya ülkelerinin ardından dünyada en temiz denizlere sahip üçüncü ülke konumuna geldiğini açıkladı.

2002 yılında 140 olan Mavi Bayrak ödüllü plaj sayısının bu yıl artmaya devam ettiğini belirten Bakan birde 27 marina 18 turizm teknesi ve 9 bireysel yatın da Mavi Bayrak aldığını ve hedeflerinin dünya birinciliği olduğunu ifade etti.

Bu sayıyla Türkiye İspanya ve Yunanistan'ın ardından en temiz denizlere sahip üçüncü ülke konumuna geldi. Sayın Bakan geçmiş yıllarda 140 olan Mavi Bayrak ödüllü plaj sayısının bu yıl önemli ölçüde artış kaydettiğini de sözlerine eklemiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.