Olacak iş değil TR’ye gelmiş Almanlara göz dikildi

Olacak iş değil TR’ye gelmiş Almanlara göz dikildi
Türkiye ülkesine gelen yabancı özellikle Alman turiste başka ülkelerden de talip olması işleri biraz yokuşa itmiyor değil doğrusu işte detaylar.

2024 yılının Ocak-Mart döneminde Almanya'dan yurtdışına yapılan havayolu seyahatlerinde büyük bir artış yaşandı. Seyahatlerdeki bu güzel artış şehir turizm ekonomisi için ise büyük bir şans.

Bu dönemde yurtdışı çıkışlar %12 artarken Almanya'dan en çok turist çeken ülkeler arasında İspanya Türkiye ve İtalya yer aldı. Türkiye'nin İspanya gibi ülkeler arasında en çok turisti çeken ülke olması da ayrıca güzel.

Her üç ülke de %14 oranında bir gelişme kaydederek İspanya 37 milyon Türkiye 23 milyon ve İtalya 16 milyon Alman turisti ağırladı. Büyük Dünya ülkeleri arasında kendine yer bulan ülkemiz turisti kendine çekme konusunda da kendi rekorlarını her yıl kırmaya devam ediyor.

Yunanistan ise %17 oranında bir büyüme ile dikkat çekerek Türkiye ve İspanya pazarlarından turist çekmeye çalışıyor. Turist konusunda komşudan bile daha yüksek oranlara sahip olan ülkemiz diğer Dünya devi ülkelerin sıralamalarına bile gözü dikmiş durumda.

Turizm Data bank verilerine göre bu rekabet Almanya pazarındaki turizm hareketliliğini gözler önüne seriyor. Veriler ışığında bile Almanların turizm ortamındaki hareketliliği iyice belirgin halde diyebiliriz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.