Onlar Alanya'ya Bizlerse Rusya'ya İşte Detaylar...

Onlar Alanya'ya Bizlerse Rusya'ya İşte Detaylar...
Turizm denince akla gelen yerlerden biridir Alanya. Ancak son günlerde Ruslarla ilgili beklenen oldu mu olmadı mı gelin beraber bakalım işte detaylar.

2024 yılının ilk yarısında Rusya'ya en çok turist gönderen ülkeler arasında beklenmedik sonuçlar ortaya çıktı.

Rusya'ya toplam 584 bin 600 yabancı turist gelirken bu turistlerin yaklaşık 301 bini Çin'den geldi bu da Çinli turistlerin Rusya'ya olan ilgisinin hızla arttığını gösteriyor.

İkinci sırada Türkmenistan yer alırken 31 bin 200 Türkmenistanlı turist Rusya'yı ziyaret etti.

Türkiye ise 16 bin 800 turistle üçüncü sırada yer aldı. Rusya Turizm Birliği (ATOR) Türkiye ve Almanya vatandaşlarının sıklıkla kişisel veya ticari amaçlarla Rusya'ya geldiğini ancak ziyaret amacının turizm olarak beyan edildiğini belirterek Türkiye'nin sıralamadaki konumunun bu sebepten dolayı beklenenden düşük olabileceğini ifade etti.

Alanya'nın en önemli kaynak pazarı olan Rusya'dan gelen bu veriler Türkiye'nin Rusya turizm pazarındaki geleneksel gücünü gözler önüne serdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.