Pes dedirttiler Güzelim Alanya çöp şehir oldu

Pes dedirttiler Güzelim Alanya çöp şehir oldu
Alanya Kurban Bayramı dolayısıyla turist akınına uğradı. Özellikle Alanya da yer alan Kanyon Dim Çayı Oba Çayı gibi doğal güzellikler günlük 800-1000 ziyaretçi ağırladı. Bu yoğun ilgi çevre sorunlarını beraberinde getirdi. Ziyaretçilerin bıraktığı çöpler doğal alanların korunmasına yönelik endişeleri artırdı.

Bayramı dolayısıyla turistlerin akınına uğradı özellikle Sapadere Kanyonu Dim Çayı ve Oba Çayı gibi doğa harikası yerler yoğun ziyaretçi trafiği yaşadı.

Bu popüler alanlar bayram süresince günlük 800 ila 1000 kişi arasında ziyaretçi kabul etti.

Tatilcilerin yoğun ilgisi beraberinde çevre sorunlarını getirdi; ziyaretçilerin bıraktığı çöpler ve çevreyi kirletmeleri doğal güzelliklerin korunması konusundaki endişeleri artırdı.

Alanya Belediyesi bayram tatili boyunca temizlik ekiplerini artırarak sürekli temizlik çalışmaları yürüttü ancak ziyaretçi yoğunluğu nedeniyle bazı bölgelerde temizlik sorunları yaşandı.

Kanyonun serin suları ve doğal güzellikleri ile tatilcilerin gözdesi haline gelirken Dim Çayı ve Oba Çayı da serin suları ve piknik alanlarıyla aileler ve gençler tarafından tercih edildi.

Tüm bu güzellikler ziyaretçilerin bıraktığı atıklar nedeniyle tehdit altında.

Bayram tatili süresince ortaya çıkan bu temizlik sorunları hem doğaseverlerin hem de yetkililerin şikayetlerine neden oldu.

Ziyaretçi trafiği nedeniyle çevreye yayılan atıklar Alanya’nın doğal güzelliklerinin korunması için daha etkin önlemler alınması gerektiğini gösterdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.