Rus işini biliyor Yerlerini kaptırmıyorlar

Rus işini biliyor Yerlerini kaptırmıyorlar
Turizm gözdesi bölgemize gelen yabancı turistlerden Ruslar kesinlikle o konularda çok daha temkinli ve dikkatli olabiliyorlar. Bu sebeple işini bilen Ruslar diyebileceğimiz bu turistler bu nedenle yerlerini kaptırmıyorlar işte detaylar.

2024 yılının ilk yarısındaki turizm istatistiklerine göre Rusya pazarında geçen yıla oranla yüzde 10'luk bir artış yaşandığını açıkladı. Haziran ayı verilerinin de bu artışı doğruladığını belirtti. Almanya'nın birinci pazar konumuna geleceği öngörülerine rağmen son veriler Rusya'nın 6.3 milyon yolcu ile lider pazar olduğunu gösteriyor.

Gencelli Rusya-Ukrayna savaşının Rusların alım gücünü olumsuz etkileyebileceğini kabul etmekle birlikte Rusların tatil planlarından vazgeçmediklerini ve sadece destinasyondaki harcamalarının azalabileceğini belirtti. İlk yarıda Rusya pazarında düşüş yaşanmadığını vurgulayan Gencelli önümüzdeki 6 ayda da ekonomik olumsuzluk olmadığı sürece turizmde genel bir artış beklediğini ifade etti.

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Basın Sözcüsü A. Gencelli 2024 yılının ilk yarısındaki turizm istatistiklerine göre Rusya pazarında geçen yıla oranla yüzde 10'luk bir artış yaşandığını açıkladı. Son açıklanan Haziran ayı verilerinin de bu artışı doğruladığını belirten Gencelli Almanya'nın bu yılın Şubat Mart ve Nisan aylarında Rusya'yı geçerek birinci pazar konumuna gelebileceği yönündeki görüşlerin aksine durum söz konusu diyor. Son verilerle birlikte Rusya'nın 6.3 milyon yolcu ile lider pazar olduğunu dile getirdi. Gencelli Rusya-Ukrayna savaşının Rusların alım gücünü olumsuz etkilemiş olabileceğini kabul etmektedir. Bununla beraber tatil planlarından taviz vermediklerini ve sadece destinasyondaki harcamalarının azalabileceği yönünde bilgiler ifade etmektedir. İlk yarıda Rusya pazarında herhangi bir düşüş olmadığını vurgulayan Gencelli önümüzdeki 6 aylık süreçte de ekonomik olumsuzluk yaşanmadıkça turizmde genel bir artış beklediğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.