Ruslar artık o ülkeye gidiyor, bu da bize ders olsun

Ruslar artık o ülkeye gidiyor, bu da bize ders olsun
Son yıllarda Alanya'da Rus vatandaşlarına ev satabilmek amacıyla evet sadece bu amaçla faaliyet gösteren emlak ofisleri mevcuttu. İbre şuan resmen tersine döndü. Peki Rus vatandaşları nereye gidiyor? Bu bize neden ders olacak?

Birçok emlak sitesinde sadece Rusça hatta kiril alfabesi ile yazılmış ilanlar mevcuttu. Bu da Türk vatandaşlarına sana paranla da olsa konut satmıyorum diyen şirketlerin varlığını ortaya koyuyor.

Ülkemize sözde meftun olan Rus vatandaşları enflasyon şikayetiyle hemen rotayı uzak doğu ülkelerine kırdı. Şimdi inşaatı devam eden Sergei'nin Moskova'dki kuzeni Yuri'nin sözde satın alacağı yüzlerce daire de elde patladı.

Sergei evi sattı gitti Tayland'a Yuri de orada onun yanına. Eee şimdi ne olacak? Olacağı şu, ilanlar döndü Rusça'dan Türkçe'ye. Hay aksi konut kredi faizleri uçmuş vaziyette. Konya'daki Mehmet ile Ankara'daki Hüseyin kredi taksitlerini ödeyecek gelire de sahip değiller. Bu sefer daire fiyatları düşmeye başladı.

İşte bu bize ders olsun. Yerli piyasa her zaman öncelik olmalı. Hele ki konutta. Dere gider kumu kalır, Sergei gider Mehmet kalır.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.