Sektör İleri Gelenlerinden Yetkililere Çağrı

Sektör İleri Gelenlerinden Yetkililere Çağrı
Alanya şehrimizde sektör ileri gelenlerinden yetkililere çağrıda bulunuldu işte konuya ilişkin gerçekleşen detaylar.

Türkiye de Alanya denince akla elbette çok güzellikler geliyor ancak belli başlı konularda daha güzeli olduğunu daima kanıtlamış Alanya'mız elbette belli başlı sorunlarla da mücadele ediyor işte detaylar.

Alanya Emlak Komisyoncuları Derneği Başkan Yardımcısı Hasan Ciğerci konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin düzenlemelerin Alanya emlak sektöründe ciddi sıkıntılara yol açtığını belirtti.

Özellikle apartman ve sitelerdeki dairelerin turizm amaçlı kiralanması için tüm kat maliklerinden yazılı onay alınması zorunluluğu hem emlakçılar hem de turistler için büyük bir engel oluşturuyor.

Bu durumun sektördeki gerilemeyi hızlandırdığını ve müteahhitler dahil diğer sektörleri de olumsuz etkilediğini vurgulayan Ciğerci ekonomik zorluklar ve kısa dönem kiralama sorunlarının birleşmesiyle sıkıntıların arttığını ifade etti.

Turistlerin özellikle İskandinav müşterilerin bu durumdan rahatsız olduklarını ve gelecek yıl gelmek istemediklerini belirten Ciğerci otellerde hapis hayatı yaşamak istemeyen turistlerin alışveriş ve gezintiye çıkma özgürlüğüne ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Ciğerci müşterilerini kaybetmemek için yetkililerden mevcut kanun maddelerinin hafifletilmesini talep etti ve bu sorunun acilen çözülmesi gerektiğini ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.