Sıcak ona hiç yaramadı Dökülme başladı bile ALANYA

Sıcak ona hiç yaramadı Dökülme başladı bile ALANYA
Türkiye de turizm cenneti dendiğinde her insanın mutlaka alının bir kenarında yer alabilen doğasıyla tarihi yerleriyle muhteşem bölge Alanya da söz ediyoruz ve son günlerde gündemden düşmeyen o konu ise biraz can sıkmaya devam ediyor işte detaylar.

Alanya turizm de harikulade görünen ve her dünya insanının mutlaka merak ederek bir kez de olsa gelmek istediği mükemmel yerdir ve bu yerde turizm sahil plaj haricinde diğer güzellikler de vardır ve de o güzelliklerden birinde son günlerde epey bir sıkıntı gözlemlenmekte işte detaylar.

Alanya’da aşırı sıcaklar nedeniyle avokado ağaçları erken meyve dökümüne başladı.

Geçmiş yıllara kıyasla bu yıl hava sıcaklıklarının daha yüksek olmasının dökülmelere neden olduğunu belirten Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe sıcaklıkların artışıyla ağaçların sık sık sulanması ve kalsiyum ile desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Temmuz ve Ağustos aylarında bu durumun beklenen bir olay olduğunu ifade eden Göktepe sıcaklıkların 30-40°C'ye ulaşmasının ağaçların taşıyabileceği meyve miktarını etkilediğini ve fazla meyvelerin dökülmesine yol açtığını belirtti.

Göktepe üreticilere serin havalarda sulama yapmaları ve kalsiyum takviyesi ile ağaçlarını güçlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.