Son Gelen Turistte Kaçtı

Son Gelen Turistte Kaçtı
Alanya insanlarının sıcaklığı ve plajlarının serinliği ile dikkat çeken güzellikleriyle Türkiye ekonomisine ve turizmine önemli katkılarda bulunan eşsiz bir şehir olarak öne çıkıyor.

Alanya şehri tarihi güzellikleri plajları ve sahiliyle geçmişten bugüne kadar tüm dünyadan turistlerin ilgi odağı olmuştur ve insanlar bu eşsiz güzellikleri keyifle ve zevkle ziyaret etmek istemiştir ve de son günlerde Alanya’yı meşgul eden farklı bir gündem konusu ortaya çıkmıştır.

Alanya tarihi ve doğal güzellikleriyle Türkiye'nin turizmde önemli şehirlerinden biridir ve Temmuz ayında Türkiye'deki otellerin doluluk oranları geçen yıla göre %30 düşük kalmıştır. Turizm sektörü temsilcileri yüksek fiyatların hem yerli hem de yabancı turistleri kaçırdığını ve son dakika turistlerinin de bu durumdan olumsuz etkilendiğini belirtiyor.

Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Ali Uçar yüksek maliyetlerin ve enflasyonun tatil fiyatlarını arttırdığını ifade ederken Avantgarde Collection CEO'su Cenk Öztanık özellikle İstanbul ve Bodrum'daki yüksek fiyatlar nedeniyle yerli turistlerin Yunan adalarını tercih ettiğini vurguladı ve de Antalya'da ise doluluk oranları %70 seviyelerinde olup otel fiyatları düşse bile maliyetler hala yüksektir.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu Rus turistlerin en fazla konaklayan grup olduğunu belirtirken Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Artıç Ortadoğu'dan beklenen düzeyde turist çekemediklerini ifade etti.

Aynı zamanda Bono Restoran ve Otel İşletmecisi İdris Akgül doluluk oranlarının geçen yıla göre %20-30 düştüğünü ve Türkiye'nin pahalı olduğunu duyan son dakika turistlerinin gelmekten vazgeçtiğini söyledi.

Turizm sektörü yüksek fiyatların olumsuz etkilerini hafifletmek için fiyatların düşürülmesi ve maliyetlerin kontrol altına alınması gerektiğini savunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.