TATİLCİLER orası TR’ de Havası Suyu En Temiz Yer

TATİLCİLER orası TR’ de Havası Suyu En Temiz Yer
Burası tatilcilerin gözdesi göz bebeği alanlardan biri Tatilcilerin sık uğrak yeri haline gelmiş Türkiye'de belki de suyu havası en temiz yer olabilir işte diğer ayrıntılar ve işte detaylar.

Türkiye de en temiz su hava hangi şehrimizde ya da bir başka değişle böylesine doğa harikası bir yer havasıyla suyunun temizliğiyle insanı mest edecek bir yer var mı desek herkes düşüncelere dalacak gidecek ancak öyle bir yer var işte ayrıntılar aşağıda yer alıyor işte o yerle ilgili detaylar.

Türkiye'nin en temiz havasına ve suyuna sahip yerlerinden biri olarak bilinen Pülümür Çayı Dersim halkının favori mekanlarından biridir.

Avcı Dağları'ndan doğarak kar sularıyla beslenen bu çay Tunceli-Pülümür karayolunun kuzeyinden başlayıp Pülümür'e kadar uzanan dar ve dik bir vadide akar.

Çayın her iki tarafı zengin orman örtüsü şelaleler kayalık yamaçlar ve kanyonlarla çevrilidir.

Özellikle Kutudere-Kırmızıköprü arasında Zenginpınar Şelalesi ve Ağlayan Kayalar gibi birçok şelale bulunmaktadır.

Bu bölge doğa sporları için ideal alanlar sunar ve balıkçılık için de uygundur.

Vadi piknik ve kamping gibi rekreasyon etkinlikleri için büyük potansiyele sahiptir.

Papaz Dağı Alacık-Kırmızıköprü arasındaki kayalıklar ve Gelin Odalarının bulunduğu yamaçlar doğa yürüyüşleri kaya tırmanışı ve yamaç paraşütü için idealdir.

Pülümür Çayı Vadisi ziyaretçilere doğal güzellikler ve doğa sporları açısından eşsiz bir deneyim sunan unutulmaz bir destinasyondur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.