Tatilcilere açık büfe uyarısı geldi Alanya

Tatilcilere açık büfe uyarısı geldi Alanya
Alanya turizm için gözde bölgelerimizden biridir ve her yaz olduğu gibi bu yazda turist sayısı bakımdan çoğu ülkeyi bile kıskandıracak bir güzelliğe rakama sahiptir işte detaylar.

Alanya da ve çoğu ülkemiz tatil beldelerinde şehirlerinde özellikle yaz aylarında turistlerin bazı tercihleri fazla olabiliyor özellikle yemek yeme konusunda alakart ve açık büfe her zaman mevcut edilebilmektedir ve de çoğu turist ise açık büfe yerine alakartı sağlık açısından tercih etmektedir.

Yaz aylarında tatilde açık büfe yerine alakart restoranların tercih edilmesi her anlamda güzel olacaktır ve turistler için porsiyon kontrolü açısından daha faydalı olacaktır özellikle sağlığına dikkat etmesini seven turistlerin de bu iş işine gelecektir.

Sıcak havalarda doğru beslenme ve yeterli su tüketiminin önemini vurgulayan uzmanlarımız vitamin mineral ve su içeriği yüksek meyve ve sebzelerin tüketilmesi gerektiğini vurgusu da her zaman uzmanlar tarafından yapılmaktadır.

Açık büfelerde porsiyon kontrolüne dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden uzmanlar otel restoranlarının sundukları yiyeceklerin kalitesini sürekli kontrol etmeleri gerektiğini de vurgulamaktadır.

Diyabet hastalarının yüksek şeker içeriğine sahip meyveler yerine daha düşük şeker içeriğine sahip meyveleri tercih etmesi gerektiği de bir başka konudur.

Bunun yanında sıcak havalarda su tüketiminin önemi de hayli yüksektir ve kahve ile çay tüketiminin sıvı kaybını artırabileceği konusunda da uzmanların özellikler önemle ricaları bulunmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.