Tehlike Büyük Alanya Turizmde Çanlar Başladı Çalmaya

Tehlike Büyük Alanya Turizmde Çanlar Başladı Çalmaya
Alanya turizmin gözdesi şehirde artık çanlar çalmaya başladı bile oysa cennet bölgede böylesi şeyler gündeme son günlerde oturmuş oldu.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu Alanya'da turizmin geleceği hakkında ciddi endişelerini dile getirerek sektörde tehlike çanlarının çaldığını belirtti ve dahaoğlu ekonomik belirsizlikler enflasyon döviz kurları ve siyasi gerilimlerin turizm sektörünü olumsuz etkilediğini ifade etti.

Özellikle Rusya-Ukrayna savaşı ve Ortadoğu'daki gerginliklerin turizm üzerindeki etkilerine dikkat çeken Dahaoğlu bu sorunların çözülmesinin gerekliliğini vurguladı.

Turizm sektörünün bu zorluklarla başa çıkabilmesi için esnek ve yenilikçi çözümler üretmesi gerektiğini söyledi ve turizmin ekonomik dalgalanmalardan en çok etkilenen sektörlerden biri olduğunu belirten Dahaoğlu Alanya'nın bu zorlukları aşmak için güçlü ve kararlı adımlar atmasının önemine dikkat çekti.

Sektördeki işletmelerin bu tür belirsizliklere hazırlıklı olması ve stratejik planlamalar yapması gerektiğini ifade eden Dahaoğlu yerel ve ulusal düzeyde işbirliği ve koordinasyonun artırılması gerektiğini belirtti.

Alanya'nın turizmdeki rekabet gücünü koruyabilmesi için bu tür kriz dönemlerinde bile yenilikçi ve sürdürülebilir adımlar atması gerektiğini vurgulayan Dahaoğlu geleceğe yönelik umutlu olmanın yanı sıra dikkatli ve proaktif bir yaklaşım sergilemenin önemini hatırlattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.